Els agents van rebre l’avís que tres homes es trobaven al pati interior de l’illa de cases amb actitud de voler entrar a robar en un dels locals. En arribar al lloc dels fets, els Mossos van localitzar el grup de sospitosos i van aconseguir detenir dos dels tres homes en el moment en què intentaven accedir al restaurant El Asador de Aranda. Mentrestant, agents de la Guàrdia Urbana van detenir el tercer home quan intentava fugir.

En escorcollar els detinguts, es van trobar diversos telèfons mòbils, algun d’ells ja denunciat prèviament com a sostret, diners fraccionats, llanternes, guants de llana i una navalla.

D’altra banda, una patrulla que estava vigilant la perifèria va localitzar un vehicle que estava en actitud d’espera i que va fugir en veure els agents. Un cop aturat el vehicle, el conductor, que era germà d’un dels homes de l’illa de pisos, també va ser detingut. Dins el vehicle hi havia diversos telèfons mòbils, una cartera de pell i eines que es podrien usar per accedir a domicilis.