Ja feia algunes setmanes que la nova roda panoràmica funcionava, però avui se n'ha conegut el nom. Les famílies sòcies més veteranes han estat les convidades d'honor d'una jornada que ha servit per batejar com a GIRADABO la nova atracció del parc. El nom s'ha escollit a través d'una votació popular. La roda s'ha ubicat al mirador, fa 20 metres de diàmetre i ofereix unes vistes d'ocell no aptes per a persones amb vertigen. La nova nòria disposa de 16 góndoles com aquesta. Una d'elles està adaptada per a persones amb mobilitat reduida. Cada hora la roda té capacitat per a 750 persones. Es tracta de la quarta nòria que té el Parc d'Atraccions d'ençà que el 2011 se'n va retirar l'última. Aquesta s'ha dissenyat d'acord amb l'estètica clàssica de l'espai. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Mantenim un caire especial, tu veus unes atraccions com la Talaia, l'avió, la nòria. Tot manté un caire d'una altra època." La nova atracció ha tingut un cost de 650mil euros. Durant les primeres setmanes s'il·luminarà de color blau. ROSA ORTIZ, directora executiva del Parc d'Atraccions del Tibidabo "Tindrà grans sorpreses de llum, però ara incicialment serà blava per representar l'aliança amb UNICEF." Amb la nova roda, el Parc espera arribar als 600mil visitants, 44mil més que l'any passat, que es va tancar amb un benefici d'1,3 milions d'euros.

El Parc d’Atraccions del Tibidabo ha fet una votació popular per escollir el nom de la nova atracció. Durant els darrers dies, els visitants han pogut votar presencialment al parc o a través de la seva pàgina de Facebook. D’entre els 319 noms proposats, en van quedar 10 finalistes: La Roda, Coloraines, Giradabo, L’Estel del Cel, Gira Volta, Panoràmic, Milcolors, La Roda del Cel, Barceloroda i Roda Màgica. Finalment, el nom guanyador ha estat Giradabo.

La nova roda panoràmica està formada per 16 góndoles, una de les quals està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. L’estructura té 20 metres de diàmetre i una capacitat de 750 persones per hora. Per celebrar-ne l’estrena s’ha fet una xocolatada popular en què també han estat convidats els socis més antics del Tibiclub. Enguany se celebra el 10è aniversari de la creació d’aquest passi familiar que permet accedir al parc amb tota la família tantes vegades com es vulgui durant un any.

Tot i que la inauguració de la nova atracció arriba amb un parell de mesos de retard, aquesta és la quarta roda panoràmica que té el Parc d’Atraccions del Tibidabo. La primera es va estrenar el 1953 i va ser substituïda per una altra el 1962. L’any 1983 s’hi va instal·lar el Panoràmic, que es va desmuntar el gener de 2011 després que l’auditoria que es va realitzar a tot el parc per l’accident mortal en l’atracció del Pèndol determinés que estava obsoleta.

Giradabo mantindrà la ubicació tradicional al mirador del parc d’atraccions, a 500 metres d’altura sobre Barcelona, per potenciar-ne la visió panoràmica.