La parròquia de Santa Anna, que des del 2017 obre les portes a l’hivern per acollir sensesostre, no podrà obrir les 24 hores del dia perquè l’Ajuntament no els dona permís. Segons ha admès la responsable de l’hospital de campanya, Anna Cuomo, “la raó és que no tenim les necessitats higièniques i sanitàries”. De fet, Cuomo ha explicat que no hi ha prou vàters ni dutxes, i que tampoc no hi ha cap guarda-roba.

Amb la impossibilitat d’obrir tot el dia sencer, els responsables de l’hospital de campanya l’obren des de les 8 i fins a les 19 h. Durant aquesta estona, els voluntaris preparen esmorzars i dinars a la sagristia. També hi ha una zona, al costat de l’espai habilitat com a menjador, perquè els sensellar que ho vulguin puguin estirar-se a descansar. Una quinzena de persones en fan ús.

Crida per aconseguir més voluntaris i fons

Segons han explicat a betevé els membres de la parròquia, cada dia s’atenen de mitjana 120 persones sense sostre. Ara bé, quan arriben períodes amb pluja o fred més intens de l’habitual, es pot arribar a atendre perfectament unes 200 persones. Per poder fer front a aquesta demanda, fan una crida per aconseguir més voluntaris i també diners. Al desembre ja van organitzar una festa solidària per recaptar fons.