La presència de manters a l’intercanviador de la plaça de Catalunya no es resoldrà amb operacions puntuals, segons l’Ajuntament. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, considera que la solució passa per tenir un dispositiu permanent que mantingui buit el vestíbul. Recasens demana la implicació de Renfe, TMB i dels Mossos d’Esquadra per impulsar un dispositiu conjunt. De fet, segons fonts de Renfe, tots els agents implicats s’han reunit aquest dimecres per abordar la problemàtica.

El comissionat de Seguretat ha explicat que es poden continuar fent actuacions com la d’aquest dimarts al migdia, però creu que la solució són “intervencions de saturació que evitin que els manters s’instal·lin en aquest espai”. L’operació va permetre intervenir 915 productes i 21 denúncies. Tot i que, al llarg del matí, el vestíbul ha continuat buit, els venedors a la manta hi han tornat a partir del migdia.

Recasens ha remarcat que, de mitjana, es fan dues actuacions a la setmana. També ha informat que es reunirà amb el síndic de greuges per tractar la qüestió, i que en els propers dies s’informarà sobre l’operatiu que acordin les administracions implicades a l’espai ferroviari de plaça de Catalunya.