IVAN FERNÁNDEZ, advocat "Si no hagués estat perquè el pare del meu client va presentar una denúncia, aquest senyor continuaria treballant amb nens. Ni tan sols ha intentat donar una certa explicació del que va fer i a més no ha demostrat cap mena de penediment." MANUEL, pare d'una víctima d'abusos sexuals "Yo no me tengo que esconder de nada, por eso quiero dar la cara públicamente y denunciar, brindar la posibilidad a las instituciones y la sociedad de que esto lo denuncien."

El pare que va destapar els presumptes casos d’abusos sexuals a menors al col·legi Maristes Sants – les Corts ha decidit donar la cara davant les càmeres per acusar públicament els Maristes. Considera que el centre no s’ha de presentar com acusació particular en el cas, sinó que ben al contrari, podria tenir responsabilitat civil. També els retreu que deixessin que el cas de 2011 no s’investigués. Aleshores un alumne va denunciar el professor de gimnàstica. Finalment no va ratificar la denúncia, però el professor va confessar i va ser expulsat.

Manuel també els recrimina que no s’hagin posat en contacte ni amb ell ni amb les altres víctimes. Diu que ara ha decidit mostrar la seva identitat perquè ni ell ni la seva família no han fet res de dolent i no han d’amagar-se’n. Tot això ho ha explicat acompanyat de l’advocat de la família, Iván Fernández, que ha presentat un recurs contra la interlocutòria en què el jutge va decretar llibertat provisional per al professor de gimnàstica i presumpte agressor del seu fill. Creuen que hi ha risc que l’investigat reincideixi, malgrat no treballar, perquè asseguren que mai no s’ha mostrat penedit. Asseguren, a més, que hi ha risc de fuga. L’advocat de la família ha explicat que si no fos per ells, l’acusat encara estaria treballant amb menors, ja que la data de finalització del seu últim contracte com a monitor és del 7 de gener d’aquest any.