Som just a sota d'una subestació d'Endesa, en una galeria de 150 metres de llargada on només passen cables elèctrics de mitjana tensió. Des d'aquí es distribueix l'electricitat per a tots els usuaris, amb la peculiaritat que aquesta estació no està aïllada. Tot al contrari, aquest sostre és el terra d'un carrer de les Corts amb veïns. Per això, la galeria s'ha reformat per fer-la més segura, sobretot, en cas d'incendi. Per exemple, està equipada amb extintors, amb portes tallafocs, s'han pintat els cables amb pintura intumescent (que no deixa que el foc es propagui) i té dues sortides d'emergències a cada extrem que faciliten l'accés directe al carrer. SALVADOR RUIZ, tècnic d'Endesa "La particularitat d'aquesta estació és que és com si fos un veí més. Som a tocar de la paret. Llavors és diferent a les subestacions que estan aïllades o que són externes. Per això hem evocat tot el tema de reforma i el tema de contraincendis, sobretot, que és el problema en aquestes instal·lacions tan a prop del veïnat." Aquesta instal·lació serveix subministrament elèctric a gairebé 30.000 usuaris repartits en tres districtes de la ciutat: a les Corts, a Sarrià-Sant Gervasi i també a Sants-Montjuïc. Per exemple, l'electricitat que produeix aquesta línia va a parar als veïns del carrer de Ganduxer. I aquesta, als de la plaça de Francesc Macià. L'estació, però, té clients singulars, com ara l'Illa Diagonal, aquí identificat com a 'edifici Winthertur'. També subministra l'electricitat a la comissaria de les Corts o a l'antic edifici Estel de Telefónica.

En total, a Barcelona hi ha 12 subestacions elèctriques com la de les Corts, tot i que aquesta és la més petita. Fa 150 metres de llargada i hi ha instal·lats cables elèctrics que subministren electricitat a 30.000 usuaris de tres districtes diferents: les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Sants-Montjuïc. La galeria de les Corts forma part dels 42 quilòmetres que hi ha a Barcelona de galeries de serveis.

La particularitat d’aquesta subestació és que no està aïllada.  Tot al contrari, el seu sostre és el terra d’un carrer de les Corts amb veïns. Per això, la galeria s’ha reformat per fer-la més segura amb un cost de 54.000 euros, la totalitat del qual ha assumit la companyia elèctrica. El principal objectiu, segons el tècnic d’Endesa, Salvador Ruiz, és equipar l’estació en cas d’incendi. Ruiz explica que “la subestació és com si fos un veí més. És a tocar de la paret i aleshores és diferent a les subestacions que estan aïllades o que són externes”.

La instal·lació ara té cinc sortides d’emergències, dues de les quals amb accés directe al carrer, i està equipada amb il·luminació general i d’emergència, senyalització, circuit de potència, equips de bombament, intercomunicació telefònica, equipament d’extintors i de portes tallafocs i ventilació forçada. També hi ha dues càmeres de videovigilància als dos extrems de la galeria connectades en temps real amb el centre de seguretat de Madrid per evitar intrusions. Segons Ruiz, equipar l’estació amb mecanismes contra incendis és el problema que hi ha en instal·lacions com la de les Corts, que són a prop del veïnat.