Aquest dijous ha plogut a Barcelona, encara que quantitats poc importants, d’entre 1 i 2 l/m2. Malgrat que no és una pluja gaire significativa sí serveix per posar en evidència que hi ha un canvi de tendència climàtica respecte a setmanes enrere, quan predominava l’anticicló.

Els mapes del temps pronostiquen que, durant els propers dies, les temperatures seguiran suaus però només fins diumenge. A partir de llavors arribarà una glopada d’aire fred, per la zona de l’Atlàntic i que es desplaça d’oest a est cap a casa nostra.

Serà així com el proper dissabte encara hi haurà valors molt suaus de temperatura, amb màximes que fins i tot superaran els 20 ºC. Diumenge, l’aire fred ja haurà arribat a les comarques de ponent, però encara no a Barcelona. S’esperen temperatures màximes al volant dels 17 ºC. Dilluns el fred ja serà força generalitzat i les temperatures diürnes estaran al voltant dels 15 ºC. Dimarts i dimecres, difícilment se sobrepassaran els 10 ºC de màxima i les mínimes podran baixar per sota dels 5 ºC. A la part alta de la ciutat no es descarta alguna gelada feble.