Són alumnes, exalumnes i famílies que han volgut defensar la tasca educativa que es fa al Maristes. Asseguren que els que aquests dies s'estan destapant són casos puntuals de possibles abusos a menors, però que a l'escola hi treballen molts altres docents, dels quals han defensat la feina. Els concentrats, però, també han volgut donar suport a les víctimes. No dubten de la veracitat dels testimonis, però consideren que s'està magnificant el tema. JORDI MUÑOZ "Que es posi tothom al mateix sac ens ha semblat que és córrer massa. El que s'ha de fer és investigar-ho tot amb calma, cas a cas, i depurar les responsabilitats, cadascú la que li toqui." VICENS MOLÉS "Si hi ha hagut algun cas d'aquest tipus s'ha d'esbrinar i s'ha de castigar, per descomptat, per descomptat, però el que creiem és que s'està magnificant." L'associació de pares i mares va enviar ahir un comunicat, en què convoca els pares a una reunió el proper dilluns a la tarda. En la circular diuen que entenen la preocupació i indignació de les famílies i es posen a disposició dels afectats. Des de l'AMPA demanen serenitat malgrat la gravetat dels fets, i diuen que han demanat al centre que se'ls inclogui en una comissió de seguiment. Avui, entre els concentrats, també hi havia pares que s'han mostrat tranquils. CARLOS MUÑOZ "S'està investigant. Per part de l'escola Per la seva banda, l'escola ha penjat diversos comunicats al seu web que fan referència als suposats casos de pederàstia al centre. Un dels textos expressa el rebuig del professorat i el claustre a aquests fets, que qualifiquen d'execrables i pels quals diuen que se senten traïts i consternats. Finalment, manifesten que mai no han tingut coneixement d'aquestes situacions i neguen que hagin ocultat informació. Tot plegat, l'endemà que es conegués un suposat nou cas al centre de primària i infantil. De fet, segons l'agència EFE, fins ara ja s'han posat denúncies contra cinc professors o monitors.

Diversos alumnes i exalumnes han convocat la concentració d’aquest dimecres a les 17.15 h mitjançant un grup de Facebook. Amb aquesta mobilització han volgut mostrar el seu suport a les famílies afectades pels casos d’abusos sexuals així com al professorat i els estudiants del centre i denunciar una “campanya de desprestigi cap a l’escola”. Un dels exalumnes que ha participat en la cadena humana ha defensat que la justícia ha d’investigar les denúncies presentades i determinar el càstig que correspongui però afegeix que “s’estan magnificant els fets” i “s’està fent mal a l’escola”. Els concentrats reivindiquen que, més enllà de les persones investigades, al centre treballen molts altres docents, dels quals han volgut defensar la feina.

Paral·lelament, l’Associació de Pares i Mares del Col·legi Maristes Sants-les Corts ha enviat un comunicat a les famílies, en què les citen a una reunió el proper dilluns a la tardaEn el comunicat, els membres de l’AMPA afirmen que donaran explicacions als pares i mares sobre la forma de comunicar-se del centre amb les famílies, les actuacions legals que ha emprès l’escola o el funcionament de l’Equip de Protecció a la Infància de Maristes Catalunya.

“Moltes famílies estem indignades amb l’hermetisme del centre”, explica a través de WhatsApp la mare d’un dels alumnes del Col·legi Maristes Sants-les Corts. Des de l’AMPA diuen que entenen la “preocupació i indignació pels fets esdevinguts“, i es posen a disposició de totes les famílies afectades. Tanmateix, demanen serenitat “malgrat la gravetat dels fets”, i diuen que crear alarma no contribueix al normal funcionament del centre.

La circular, emesa el mateix dia en què va transcendir un nou cas de suposats abusos, demana que a la trobada hi assisteixi un pare o mare en representació de cada classe i que després expliqui el contingut de la reunió a les famílies, ja que la sala d’actes del centre té una capacitat limitada. No precisa, però, si en la reunió hi participarà l’equip directiu de l’escola, al qual s’ha demanat que es prioritzi la comunicació amb les famílies, que s’inclogui l’AMPA en una comissió de seguiment i que s’expliquin els fets a l’alumnat. De fet, la mare d’un dels estudiants del centre explica que aquest dimarts els tutors d’ESO i batxillerat van parlar sobre els suposats casos d’abusos sexuals amb els alumnes. “Hi van dedicar una hora de classe”, afirma. I afegeix: “Als estudiants de batxillerat el missatge que se’ls va donar va ser que la justícia investigarà els fets, i prou.”

Segons l’agència EFE, les denúncies per abusos sexuals al Maristes Sants-les Corts afecten a cinc professors o monitors. Tot i això, només hi ha engegades investigacions judicials contra dues persones, una per la denúncia contra l’exprofessor de gimnàstica i una altra contra un monitor de menjador.

Meritxell Ruiz obre la porta a la retirada del concert al Maristes si se’l condemna judicialment

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat que si una sentència judicial condemna el col·legi Maristes Sants-les Corts per no haver informat dels abusos sexuals, s’aplicarà “amb contundència el règim sancionador que faci falta”. Ruiz ha explicat que el ventall de sancions va des d’una amonestació fins a la retirada del concert educatiu.

Meritxell Ruiz ha afegit que des de la conselleria avaluaran “què sabia en cada moment el centre” sobre els casos d’abusos sexuals denunciats i quines accions va prendre. Tota la informació que es recopili, diu, es traslladarà a la fiscalia.