La manifestació, convocada pels sindicats Comissions Obreres, UGT, SAPOL (Guàrdia Urbana) i ASI, sortirà de les Torres Venecianes del passeig de la Reina Maria Cristina i anirà fins al recinte firal de l’Hospitalet, on tindrà lloc el Mobile World Congress. Els convocants diuen que el consistori els ha proposat fraccionar el pagament de l’increment salarial de l’1 % corresponent als anys 2007 i 2008 (70 milions d’euros en total) en tres anys, però asseguren que no estan disposats a esperar més. Volen que el cobrament es faci d’una sola vegada i al més aviat possible. També demanen que el pagament es faci efectiu als funcionaris però també s’estengui al personal laboral, tant de l’Ajuntament com dels organismes autònoms i ens instrumentals.

Els sindicats tenen prevista una reunió dijous que ve, dia 18 de febrer, amb els responsables de recursos humans de l’Ajuntament i llavors prendran una decisió definitiva, segons ha explicat a Barcelona FM Marcos González, portaveu del SAPOL.

Els funcionaris municipals ja van reclamar la devolució de les quantitats corresponents a l’1 % amb un nadala aquest Nadal passat, i també durant una reunió amb membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Saló de Cent.