El Parc de l’Estació del Nord, a partir de l’agost, començarà un procés de transformació. L’Ajuntament ha aprovat un projecte que pretén segregar el parc i diferenciar-ne els usos. La part compresa entre el pont de Sardenya, el pont de Marina i l’edifici de l’Arxiu de la Corona d’Aragó es convertirà en una macrozona d’esbarjo per a gossos en què podran estar sense lligar. És la solució a la qual ha arribat el consistori per resoldre un conflicte que s’ha viscut els darrers anys entre els usuaris que duen els gossos sense lligar i altres famílies que també volen gaudir de l’espai.

La zona de joc per a gossos més gran de l’Eixample

En total, seran 1.400 metres quadrats delimitats per tanques en forma de talussos paisatgístics que s’integraran en el paisatge. D’aquesta manera, el parc disposarà de dues zones clarament diferenciades per millorar la convivència i evitar conflictes derivats d’actes incívics. “Em sembla fantàstic” o “quant més espai per als gossos millor, per a ells i per a nosaltres”, són algunes de les reaccions dels qui freqüenten el parc. De fet, una mare recorda que “si tots fóssim respectuosos” li semblaria bé la convivència entre gossos i infants, però lamenta que sovint alguns amos no recullen els excrements.

Una remodelació general del parc

El projecte ha estat pressupostat amb més d’un milió d’euros i no només preveu la construcció d’aquesta àrea d’esbarjo de gossos sinó una remodelació general del parc. Se substituirà el mur opac de formigó del xamfrà Sardenya-Almogàvers per una tanca que faci més visible l’interior del parc, s’obrirà una nova entrada a la cruïlla del carrer de Sardenya i se’n millorarà l’accessibilitat.

Entre la millora de l’accessibilitat, l’arranjament general de tota la jardineria i la segregació d’usos esperem que encara tingui un ús més intens
Jordi Martí, regidor de l’Eixample

Segons el regidor de l’Eixample, Jordi Martí, el rentat de cara del parc servirà perquè més veïns acudeixin a l’espai. Abans no ho feien, ja que “s’havia convertit pràcticament en una àrea de gossos de més de 4.000 metres quadrats”. En temps de pandèmia, recorda, “els parcs tenen una cota d’intensitat molt més elevada de l’habitual”.

Les obres, que estan previstes que s’iniciïn a l’agost, tindran una durada d’entre sis i set mesos.