Un grup de treballadors socials interins de la Generalitat s’ha concentrat aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume per denunciar l’abús de la temporalitat. Asseguren que estan encadenant contractes temporals per cobrir llocs de feina estructurals.

La protesta, que ha tingut el suport de diverses entitats sindicals, reivindica la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix que les administracions públiques espanyoles han abusat de la temporalitat que ha afectat gairebé un milió d’interins.

A més, posen de manifest que molts treballadors fa més de 20 anys que no fan oposicions. Ara, han estat convocats a uns exàmens d’opositors a l’abril que consideren injustos perquè, diuen, “no s’ajusten a la normativa europea” i posen en risc llocs de feina de gent que tenen contractes temporals.Ens estan abocant a anar a la via judicial. No pots barrejar en un mateix procés persones que estan en abús amb persones que no ho estan

Ens estan abocant a anar a la via judicial. No pots barrejar en un mateix procés persones que estan en abús amb persones que no ho estan
Ruth Gras, protaveu de la Plataforma de Treballadores Socials Interines

“No pots barrejar en un mateix procés persones que estan en abús amb persones que no ho estan”, declara Ruth Gras, portaveu de la Plataforma de Treballadores Socials Interines de la Generalitat. “La majoria estan amb un mateix contracte de molts anys en el mateix servei”, afegeix Gras, qui adverteix que davant d’aquesta situació que consideren injusta es veuran abocats “a anar a la judicial”.