Aquestes imatges es repeteixen cada dia: els gossos campen lliurement pel parc, es passegen per la zona de sorra i de gespa, mentre la zona destinada a l’ús de les mascotes té molt poca activitat. Els veïns fa anys que demanen solucions. Estan segurs que amb una extensió de 25.000 m2, al parc hi ha d’haver lloc per a tothom. ASCEN MALLÉN, AV Fort Pienc “ No s’ha fet res, i això ha anat a més, a més, cada vegada a més, cada vegada hi ha més gossos. Llavors no pots venir amb una criatura aquí al parc.” Fa un parell de mesos es va instal•lar aquesta petita zona infantil perquè els nens puguin jugar sense tenir els gossos al voltant, però els usuaris diuen que és insuficient. Les famílies se senten excloses del parc. Creuen que els gossos hi han de ser, però sense compartir el mateix espai. HELENA MARCIANO, usuària i mare “Estuve aquí unos diez minutos con el bebé, la quería levantar en las manos y tenía realmente, que perros no sabes que reacción pueden tener, pueden saltar, pueden no sé qué. Yo po eso mismo me fuí, pero parque más cercano no tengo.” AGUSTÍ COLOM, regidor del districte “Nosaltres el que hem fet en tema d’esbarjo de gossos és urbanitzar l’espai que ocupava abans al costat del Bingo Billares (...) amb la voluntat (...) perquè és una zona provisional de que hem d’entomar el que és la urbanització i la gestió de tot el que és l’espai del parc.” El tema es va discutir al Consell Plenari del districte, en què es va arribar a l’acord de fer una ordenació provisional del parc per garantir la convivència fins que es desplegui l’ordenança municipal. La idea és fer-hi una prova pilot amb noves zones d’esbarjo per a gossos i la incorporació d’agents cívics.

Fa un parell de mesos es va instal·lar una petita zona infantil perquè els nens puguin jugar al Parc de l’Estació del Nord sense gossos al voltant, però els usuaris la troben insuficient. Demanen altres solucions per compartir l’espai amb els animals.

El districte de l’Eixample va aprovar en Consell Plenari buscar alternatives mentre no arriba la nova normativa, a banda d’impulsar mediacions entre propietaris d’animals i la resta d’usuaris, i fer una ordenació provisional per tractar aquest conflicte puntualment.