La superilla del Poblenou fa dos anyscontinua tenint partidaris i detractors. Els defensors qualifiquen el projecte com un “èxit rotund” mentre que els qui hi estan en contra estudien presentar una demanda als jutjats que, si guanyen, suposaria revertir el projecte.

El Col·lectiu Superilla Poblenou aplaudeix la iniciativa i remarca que s’ha convertit una zona principalment industrial en un espai per als veïns. Segons aquesta entitat, la implantació de la superilla ha fet que hi hagi menys soroll i menys contaminació al barri.

A l’altra banda de la balança, la Plataforma d’Afectats per la Superilla considera que treure’n els vehicles ha perjudicat la mobilitat als carrers del voltant, que assegura que en hora punta estan més congestionats que abans. Asseguren, a més, que també ha afectat negativament alguns comerços. Per resoldre-ho, reclamen que es pugui travessar l’espai en línia recta i remarquen que “el que no pretenem és tornar al que hi havia abans”. La seva proposta, diuen, preveu reduir l’espai per als cotxes i augmentar el dels vianants, però mantenint la circulació de vehicles a la superilla.

L’entitat que agrupa els detractors del projecte creu, a més, que la implantació no es va fer seguint tots els tràmits legals i per això ha presentat un requeriment a l’Ajuntament. La Plataforma d’Afectats per la Superilla vol que el consistori acrediti totes les actuacions que s’han fet per tirar-la endavant. Segons han explicat, a partir de la informació que n’obtinguin, o si no tenen resposta, estudiaran presentar una demanda als jutjats que, en aquest cas, faria revertir el projecte completament.

L’Ajuntament, per la seva banda, va donar per vàlid el pla pilot fa gairebé un any i mig i les obres per a la urbanització definitiva continuen avançant. En concret, s’està treballant als accessos a la superilla, que es convertiran en vies de plataforma única.