La Generalitat ha reconegut que les obres marcaran l’inici d’aquest curs escolar. A Barcelona, són cinc les escoles i instituts que tornaran a la feina el proper 12 de setembre amb treballs en marxa. Alguns són de llarga durada. Tindran afectacions importants, per exemple, les escoles Ignasi Iglesias, Auditori o la Mar Bella. El Departament d’Ensenyament en responsabilitza les fortes pluges i l’aplicació del 155.

Acusacions de deixadesa als funcionaris dels 155

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, creu que hi ha hagut “deixadesa i irresponsabilitat” dels funcionaris del departament quan va estar intervingut. Una actuació que, diu, ha retardat les licitacions de les obres i la compra de barracons.

barracons a escola ignasi iglesias

Bargalló ha explicat aquest dijous en la roda de premsa que el departament té un pla B per a tots els centres que ha estat consensuat amb les escoles. I és per això que, malgrat les afectacions, ha garantit que totes les escoles i instituts començaran les classes el dia 12. 

L’aplicació imminent de la reforma horària

Preguntat sobre la possibilitat de modificar els horaris a escoles i instituts, Bargalló s’ha refermat que es una iniciativa que ja s’està treballant i que es farà una prova pilot aquest mateix curs. Sobre els recels que pot provocar en el personal i el professorat, el conseller s’ha refermat que s’aplicarà tenint en compte “el benefici de l’alumne, que és el que ens importa”.

Un curs amb menys alumnes d’infantil i primària

El curs 2018-2019 comença a tot Catalunya amb 1.567.316 alumnes, 1.299 més que l’any anterior. S’incrementen la secundària amb 9.682 alumnes més que el curs anterior i, a infantil i primària, es redueix el nombre de nens (9.915). La formació professional creix en 3.637 alumnes. 

S’incorporen 690 professors a la plantilla de docents, que arriba fins als 71.865 professors.