Els Mossos d’Esquadra han localitzat aquest dimecres sis paquets sospitosos davant les seus d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), la CUP, Podem Catalunya i al departament d’Interior. La policia ha confirmat que es tracta d’una “acció simulada” i que cap dels objectes trobats té càrrega explosiva. Tot i això, han obert una investigació per aclarir els fets i saber qui han estat els autors.

Els sis objectes trobats eren similars. Es tractava d’un bidó amb un líquid groguenc a dins. A fora, hi havia enganxada una careta amb la bandera espanyola i amb la sigla ‘TNT’.

Al matí s’ha localitzat un paquet a la seu d’Òmnium Cultural, que ha obligat a tallar el trànsit del carrer de la Diputació una estona fins que el Tedax n’han comprovat la veracitat. També n’han trobat davant el departament d’Interior i a les seus de Podem Catalunya, al carrer de Sardenya, i de la CUP, al carrer de Casp. En aquest últim cas, fonts del partit expliquen que l’ha vist cap a les nou del matí un treballador i que l’ha retirat una patrulla de la Guàrdia Urbana que passava per davant just en aquell moment. Els Mossos, per tant, no hi han arribat a anar.

A banda d’aquests, a la una de la matinada un veí ha alertat d’un objecte sospitós a la seu de l’ANC, al carrer de la Marina. També n’han localitzat un altre a la seu d’ERC, al carrer de Calàbria. La comprovació dels objectes ha obligat a tallar el trànsit alguns d’aquests carrers.

Paluzie hi treu importància i crida a la calma

La presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, ha tret importància al bidó col·locat de matinada davant la seu de l’entitat. Ha assegurat que l’acció és “una petita broma de mal gust “que “no té més importància”.

Alhora, Paluzie ha dit que no creu que aquesta acció estigui vinculada amb les detencions de membres dels CDR per part de la Guàrdia Civil però ha assegurat que els arrestos “volen generar un estat d’ànim absolutament allunyat de la realitat” i ha fet una crida a la calma.