Per la impossibilitat de convocar una protesta dins del recinte firal, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha optat per entrar al Barcelona Meeting Point d’amagat. Els activistes hi han accedit un a un, sense indentificar-se, i s’han anat a acostant a l’estand de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), que participa al saló per intentar vendre els milers de pisos que s’ha quedat després de rescatar amb fons públics els bancs i caixes més afectats per l’esclat de la bombolla immobiliària. A l’hora assenyalada, la cara més coneguda de la PAH, Ada Colau, ha aparegut per l’estand i tots han deixat veure les seves samarretes verdes alhora que cridaven consignes en contra del banc dolent.

Després de prop de mitja hora de protesta, en què els activistes han llançat fullets i han llegit un manifest, les accions més cridaneres han acabat, però la Plataforma té previst estar-s’hi tot el dia informant qualsevol possible comprador dels pisos de la SAREB que pertanyen a persones desnonades i que, atès que es tracta d’una societat refinançada amb fons públics, la  intenció és que aquests pisos es posin a disposició de les persones que no en tenen a través d’un lloguer social. Això mateix han demanat per escrit a través d’una instància que han lliurat als responsables de la SAREB.

La PAH denuncia que la SAREB està intentant vendre a baix preu els pisos que havien estat desnonats pels bancs i caixes rescatats. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca recorda que aquests pisos van passar a la SAREB a canvi del rescat financer de les entitats bancàries amb diners de l’Estat i la Unió Europea. Considera que els pisos ja han estat pagats amb fons públics i, per tant, que ara, en lloc de vendre’ls, el que s’hauria de fer és destinar-los a habitatge social.