El president en funcions de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV), Martí Sarrate, s’ha queixat que no es poden anul·lar les reserves de grups per al Parc Güell sense penalització econòmica, que va d’un 20% del preu si es comunica amb més d’una setmana d’antelació fins a un 50% si es fa en menys de set dies.

Sarrate ha demanat que s’elimini la penalització o es permeti canviar de dia les entrades, especialment en el cas de col·lectius més propensos a patir canvis d’última hora, com és el cas dels creueristes.

L’Associació Professional de Guies de Turisme de Catalunya (APIT) s’ha sumat a les demandes i ha requerit poder oferir un servei de guia a visitants individuals. Un servei que, segons Iolanda Saguar, membre de la junta de l’APIT, es treurà a concurs per part de l’Ajuntament.

Tanmateix, els guies estan contents amb la regulació de l’entrada al parc, ja que Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) s’ha compromès a controlar l’actuació dels guies no oficials a la zona monumental.

Saguar, però, ha expressat que en el moment de les negociacions no s’ha tingut mai en compte la flexibilitat, i ha constatat que molts dels operadors amb qui treballa l’APIT ja han eliminat el Parc Güell de les seves rutes.