URBANO BLASCO secretari de Comunicació d'UGT "Queremos que haya una situación de arreglo, arreglo negociado. Estamos por negociar una solución o una sanción acorde a la situación que se produjo."

Segons els sindicats signants de la carta (UGT, CCOO i SIT), Forn no els ha rebut directament, però els han assegurat que li faran arribar el document. En aquesta carta, els treballadors demanen al president de TMB que faci de mitjancer en el cas d’Antonio Bonilla, conductor acomiadat per suposadament agredir un passatger. Els sindicats defensen el treballador i mantenen la versió de que el viatger va ser el que va iniciar la baralla. Per ells, “l’empresa ha condemnat el conductor sense que encara s’hagi celebrat el judici”, per al qual encara no hi ha data.

Els treballadors van decidir en referèndum esperar la sentència judicial sobre el conductor acomiadat. Per això, les protestes en forma de vaga queden aparcades. A banda del lliurament de la carta, els treballadors han iniciat una campanya de sensibilització per fer coneixedors, a les institucions i a la ciutadania, la situació en què treballen. Segons afirmen en un document que han repartit als passejants de la plaça de Sant Jaume, “les situacions de tensió dins els busos amb agressions verbals i físiques estan augmentant”.