L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que es trobarà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el dimarts 30 de juliol. Ho ha dit després de la primera Comissió de Govern des que es va aprovar el nou cartipàs municipal.

L’alcaldessa ha explicat que la reunió respon a una carta que va enviar a Torra i servirà per anar-hi “amb voluntat de reactivar temes pendents aturats”. En aquest sentit, Colau ha apuntat que “especialment seran temes socials, que no poden esperar”. L’alcaldessa també ha enviat una carta a Pedro Sánchez per acordar una trobada amb l’executiu espanyol.

Restablir la comissió bilateral

Més enllà de la trobada entre Colau i Torra, el govern municipal de BComú i PSC també ha reclamat al govern de la Generalitat que es restableixi la comissió bilateral entre les dues administracions. En aquest cas, l’encarregat d’encapçalar la representació de l’Ajuntament serà el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

El socialista ha reclamat que “totes les administracions que actuen a Barcelona ho han de fer amb diligència i vocació de servei” i per això ha reiterat: “Que Barcelona sigui la capital de Catalunya, no vol dir que no tingui necessitats en matèria social”.

Collboni també ha explicat que les qüestions que es plantejaran a la comissió bilateral “no són reivindicacions per al govern, sinó per als ciutadans”, com l’habitatge, les residències per a gent gran o els serveis socials.