Les bateries antiaèries del Turó de la Rovira són, un estiu més, un punt de concentració de joves, en bona part turistes, que hi pugen per admirar les vistes i fer-hi un pícnic, però també per posar música i beure fins a altes hores de la matinada. L’Ajuntament va anunciar fa mig any que instal·laria tanques al voltant de l’espai per impedir-hi l’accés en horari nocturn. Les obres havien de començar aquest estiu, però de moment no se’n coneixen els terminis.

Els veïns confien que les tanques siguin la solució a les molèsties nocturnes: “Per tot el que han passat aquí els veïns més propers, necessiten que sigui urgent i que es faci ja”, reclama Conchita Lozano, coordinadora de l’Associació de Veïns del Turó de la Rovira. Un estiu més, els veïns del carrer de Marià Labèrnia, l’accés principal al recinte, denuncien sorolls i vandalisme a altes hores de la matinada.

Nits de música i cops a les finestres

“A l’estiu tinc la finestra oberta i l’altre dia em donaven cops a la persiana, a tocar d’un racó on cada dia tiro un cubell d’aigua per fer marxar els pixats”, explica la Maria, veïna del carrer, que es mostra comprensiva amb els visitants que pugen sense causar molèsties, però no amb els que allarguen la nit a les bateries antiaèries. A una altra veïna, diu, li van trencar una petita teulada de metacrilat que té a la porta d’entrada de casa fa unes setmanes.

L’última casa que hi ha al carrer és la d’en Melchor, que explica que la setmana passada va trucar a la Guàrdia Urbana pel soroll que feia la música d’un grup de matinada: “Diuen que se sentia des de la plaça de Sanllehy!”, a peu del turó.

Venedors ambulants serveixen begudes als vespres al Turó de la Rovira

Pendents de conèixer els terminis d’obres

Fonts del consistori confirmen a betevé que el projecte no s’ha desestimat i tirarà endavant tal com es va anunciar. En aquests moments, diuen, s’estan acabant de tancar les dates exactes. L’Associació de Veïns del Turó de la Rovira confia a saber més detalls de la instal·lació en una reunió que han de mantenir amb l’Ajuntament aquest dijous.

No tots els veïns, però, creuen que aquesta sigui una bona solució. La Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons està d’acord que hi ha un problema amb el descans veïnal, però creu que “el tancament d’aquest espai comunitari hauria de ser l’última opció”. També lamenta manca de transparència i participació real en el desenvolupament del projecte.