Els Jardins de la Indústria, al barri de la Sagrada Família, han estat tancats al públic durant els mesos d’estiu per instal·lar-hi una gran Oreneta. Aquest nou joc singular forma part del Pla del joc a l’espai públic, un projecte que té per objectiu millorar i augmentar les oportunitats de joc i estimular l’activitat lúdica a l’aire lliure. L’Oreneta serà el nucli del parc infantil, que també disposarà d’altres elements de joc més tradicionals com tobogans o gronxadors. La reforma també ha servit per actualitzar la resta de l’espai: s’hi està fent una pavimentació nova, especial per a la zona de jocs, i se n’ha redistribuït i augmentat l’arbrat.

La inauguració d’aquest joc singular estava prevista durant aquest mes de setembre. Les obres, però, van una mica endarrerides i es creu que no es podrà estrenar fins a l’octubre.

Parcs infantils nous amb elements singulars

L’Ajuntament ha apostat per construir parcs infantils més grans i d’inspiració europea. A principis del mes d’agost el Parc de La Pegaso, a Sant Andreu, va estrenar un gran Pop multijocs. La seva estrena, això no obstant, ha estat força accidentada. Les primeres crítiques van ser pels tobogans metàl·lics, que aquest estiu amb les altes temperatures es reescalfaven. Una setmana després, els ulls de l’atracció van patir un acte vandàlic i la instal·lació es va haver de tancar durant uns dies. Aquest dijous al matí un grup d’operaris n’han canviat uns ancoratges i també n’han reforçat la xarxa exterior per evitar que els nens s’hi puguin enfilar.