El sindicat d’Ensenyament USTEC-STEs ha avisat el primer dia del curs 2019-2020 que fan falta 8.300 professors a Catalunya per situar-se a nivells del 2010 i, així, millorar les ràtios i recuperar la segona hora lectiva que tant temps fa que reclamen. Ho ha dit el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, coincidint amb el primer dia de curs escolar i pocs dies després que la conselleria d’Ensenyament anunciés 670 docents nous per al curs que comença.

Font ha qualificat de “propagandístic” l’anunci del conseller, Josep Bargalló, perquè al seu parer l’increment de professors a l’ESO s’ha produït perquè “no tenien més remei, no per generositat”. En aquest sentit, el portaveu d’USTEC-STEs ha recordat que s’ha reduït el professorat a infantil i primària i, en canvi, s’ha incrementat a secundària perquè “a les escoles hi ha els fills de la crisi i als instituts, els fills de la bombolla immobiliària”.

Avisen de discriminacions en l’adjudicació de places

Els sindicat també ha denunciat que el sistema d’adjudicació de places discrimina, en especial, les dones en edat fèrtil i les embarassades. Segons dades d’USTEC-STEs, el 81 % de les adjudicacions a jornada completa han comptat amb la intervenció de la direcció i, en paral·lel, assegura que les places amb un perfil definit per la direcció han crescut del 6,4 al 9,2 %. Ramon Font ha afegit que els processos d’entrevistes personals poden discriminar les docents en edat fèrtil i les embarassades.