Aquest dijous ha començat el curs 2019-2020 per a milers d’alumnes de Barcelona. Després de gairebé tres mesos, els centres de la ciutat han tornat a l’activitat escolar: aules plenes, cuines traient fum per servir el menjar als alumnes, menjadors sorollosos i patis amb jocs, curses i xerrades grupals. Aquí pots comparar com és per dins l’ambient a l’Escola El Sagrer durant les vacances escolars i com és després, un cop comença el curs.

 

Classes

Des de finals de juny fins a aquest dimecres no s’impartien classes a les escoles i instituts de Barcelona. La imatge d’aquest dijous ha tornat a ser la d’alumnes asseguts, atents, amb el seu material escolar damunt la taula i escoltant els ensenyaments i instruccions dels mestres.

Menjador

És un dels espais interiors de l’escola on els alumnes tenen més llibertat per parlar amb els companys. A partir d’aquest dijous, els menjadors recuperen l’ambient sorollós que els caracteritza pels crits dels nens i també pel so dels plats, les safates i els coberts.

Cuina

I perquè els alumnes puguin menjar els seus àpats és imprescindible la tasca dels cuiners. Des de ben d’hora, els fogons funcionen a ple rendiment perquè tot l’alumnat pugui tenir els plats sobre la taula.

Patis

L’estona d’oci és imprescindible en una jornada escolar. Durant les vacances, tret que hi hagi escoles que organitzin activitats d’estiu al pati, aquest espai és pràcticament un desert. Durant el curs, petits i grans poden parlar entre ells, jugar i desconnectar uns minuts de l’aprenentatge de classe. Això es tradueix en jocs de pilota o de corda, carreres i crits de diversió.