El curs escolar 2019-2020 ja ha arrencat

i ho ha fet amb més alumnes que l’any passat. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha valorat aquest inici de classes i ha reconegut que a Barcelona “hi ha un problema d’espai” i que falten solars per construir escoles i així satisfer la demanda de places, sobretot, en escoles públiques. De fet, des del govern ja estan negociant amb algunes escoles la possibilitat de convertir-se en centres d’educació públics.

Bargalló no ha volgut concretar quins centres podrien fer el canvi, però ha avançat a betevé que la majoria d’escoles provenen de fundacions o d’ordres religioses i que estan ubicades al districte de l’Eixample. Ha explicat que encara “és prematur” revelar els noms dels centres, però ha manifestat que confia que les converses arribaran a bon, tal com va passar amb l’institut escola Arts.

El problema dels barracons

Molts alumnes començaran el curs en barracons. Segons Bargalló es tracta d’una situació provisional i ha assegurat que la voluntat és posar fi al problema aviat: “No hi ha solars buits, però solar que trobem solar que ocupem treballant conjuntament amb l’Ajuntament”. El conseller apunta que un dels problemes que tenen és que cada vegada és més difícil preveure la demanada de places d’un curs per l’altra.

Bargalló afirma que preveuen l’evolució demogràfica, però que hi ha dos factors que no poden controlar. D’una banda les migracions i, de l’altra, les famílies que comencen a portar els fills en escoles privades i concertades i que volen fer el traspàs a les escoles públiques.