Imatge del barri del Coll

Aquest divendres, últim dia de la campanya electoral del 26-M, una trentena d’associacions de veïns organitzen una concentració per reivindicar la necessitat de recuperar els carrers i les places i acabar amb la inseguretat i l’incivisme. Aquest nou tsunami veïnal és un dels temes destacats aquest divendres a ‘El matí de Barcelona‘.


El tsunami veïnal entra en campanya

El moviment sorgit l’estiu passat del descontentament per la inseguretat i l’inicivisme vol fer sentir la seva veu a poques hores perquè s’acabi la campanya electoral. Aquest divendres a la tarda organitzen una mobilització, amb xocolatada inclosa, a la placa Castella, amb el lema “Recuperem els nostres carrers i places”. En parlem amb Manel Martínez, vicepresident de l’AV Barceloneta i portaveu del moviment veïnal:


Tres dies de vaga, a les biblioteques

Denuncien problemes de falta personal, dels serveis i de les instal·lacions per garantir un servei de qualitat. El primer dia de vaga serà una aturada parcial de 15:30h a 18h , el dilluns 27 de maig. En parlem amb Carlos Pelegrín, representant d’UGT al comitè d’empresa, i amb Ramon Bosch, gerent de Biblioteques de Barcelona:


L’actualitat a les xarxes

El Congrés i el Suprem es continuen passant la pilota de la suspensió dels presos electes i a Twitter es comenta la jugada. L’Àlex Solà ens en destaca una piulada d’Antón Losada, que ha engegat la campanya #Ni1EuroPaRivera. Però també és protagonista el vídeo d’Ada Colau entrevistant-se a sí mateixa, el boot de Manuel Valls que truca a tort i a dret per aconseguir vots i altres excentricitats dels candidats, en l’últim dia de campanya:


Esports

El David Bertran ens parla del play-off d’ascens a Segona B, en què l’Horta viatja a Extremadura per jugar contra el Moralo. La prèvia del partit està plena d’anècdotes. Però també de la final de la Copa del Rei de demà a Sevilla entre el Barça i el València:


Cinema

Repàs de l’actualitat audiovisual de la ciutat, amb Roger Granel:


El Podcast

Us condensem en 20 minuts els moments més destacats dels debats del ‘Hashtag Barcelona‘. Aquesta setmana, hem acollit quatre nous especials de cara a les eleccions municipals del 26-M, escoltant les peticions dels veïns pel futur alcalde o alcaldessa en matèria de trànsit, neteja, gent gran i diversitat:


Els Impros

La versió humorística de l’actualitat, amb els Impro Acatomba:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: