Els gossos han tornat a trepitjar el Turó Parc i ho han fet de forma massiva amb una protesta festiva que ha reunit prop de 200 persones i els seus animals. La convocatòria, que ha sorgit de diverses entitats com Turó Can o Espai Gos, ha aplegat una cinquantena d’agrupacions animalistes. Malgrat que cada dijous protesten davant les portes d’aquest espai verd on ara està prohibit l’accés dels gossos, han volgut fer una passa més enllà i també han baixat en comitiva fins la plaça de Francesc Macià abans de tornar a l’interior del parc i fer-hi diverses activitats, com una passejada col·lectiva o una plantada de cartells.

Plantada de cartells al Turó Parc

L’objectiu d’aquestes entitats és recuperar l’espai del Turó Parc per als gossos, després que fa un any hi quedés prohibit l’accés. De fet, la data no s’ha triat aleatòriament. Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, han volgut interpel·lar tots els candidats per aixecar la prohibició que els gossos entrin en 79 parcs públics de la ciutat.

Descontents amb les noves àrees habilitades

Les associacions que fomenten la convivència entre humans i gossos a l’espai públic no estan satisfetes en les noves àrees habilitades per a gossos. Argumenten que l’estat dels espais no és l’adequat i que, fins i tot, alguns veterinaris recomanen no dur-hi el gos. De fet, el portaveu de Turó Can, Alvaro Laforet, lamenta que el Turó Parc “estava millor abans de les rehabilitacions i la prohibició”. Una afirmació que també donen per bona des d’Espai Gos, que assenyalen l'”incivisme ciutadà” i la “brossa humana” com un dels principals problemes del mal estat de molts parcs. En aquest sentit, lamenten que “no és just que els 150.000 gossos que hi ha a la ciutat paguin per l’incivisme de qui no té cura dels parcs”.

Cartells a l'entrada del Turó Parc