El solar municipal on hi havia l’aparcament del supermercat Mercadona del carrer de Petrarca amb Duero s’ha convertit ja en un nou espai per als veïns. Aquesta era una demanda veïnal del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, que des de feia més de cinc anys reclamava el retorn del terreny públic per a ús del barri. Les obres que s’han dut a terme en els darrers mesos han estat finançades pel mateix supermercat, en contraprestació per l’ús que ha fet del solar al llarg dels últims anys.

Més jocs infantils, zona verda i un circuit de salut

A la nova plaça s’hi ha construït una nova àrea de jocs infantils per a nens i nenes de fins a 12 anys. També s’hi ha afegit un circuit de salut amb aparells per fer exercici a la via pública. A més, s’ha condicionat l’espai com a plaça per dur-hi a terme activitats diverses, afegint-hi més bancs i papereres. “Hem vist que han afegit piràmide de cordes perquè les més joves s’enfilin -comenta Joaquim Forns, president de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta-. Una cosa que ens agrada molt és la part dedicada a la gent gran, perquè se’ls ha dedicat uns bancs i un espai suficient per tenir un esbarjo”.

En paral·lel, s’ha canviat l’enllumenat a tecnologia LED i s’ha revisat i millorat la xarxa de clavegueram i drenatge, i la xarxa de reg. També s’ha restaurat la font actual i s’ha ampliat la zona verda amb més arbustos i arbrat.

Un procés participatiu per batejar la plaça

L’Associació de Veïns de Torre Llobeta ha lluitat més de cinc anys per aconseguir retornar el terreny al barri, que estava cedit en conveni al supermercat perquè fos un aparcament per als clients. Un conveni que es va anar prorrogant tot i les queixes veïnals. Ara, l’Associació de Veïns de Torre Llobeta busca un nom per batejar la nova plaça. “El primer objectiu era tenir la plaça -explica Joaquim Forns-, ara volem obrir des de l’associació de veïns un procés participatiu perquè els veïns de la zona puguin escollir un nom”. Per trobar propostes, l’associació iniciarà les converses amb membres de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris amb l’objectiu de trobar possibles noms de veïns o veïnes, llocs o elements històrics que puguin batejar l’espai.