Aterratge d'emergència al Prat
Foto: @PM_DUFRAISSE

Un avió de Vueling ha fet un aterratge d’emergència aquest dijous a la tarda a l’Aeroport Josep Tarradellas, després que les autoritats franceses han alertat d’una possible amenaça de bomba. Segons ha informat la companyia a través de les xarxes socials, la decisió d’aterrar a Barcelona l’ha pres el capità de la nau “seguint els protocols de seguretat”. Al mateix missatge asseguren també que tant la tripulació com els passatgers estan “segurs”.

El vol afectat és el VY2847 , que es dirigia a Eivissa. L’aerolínia ha explicat que, quan ja s’havia enlairat, han rebut un correu electrònic en què els alertaven que hi havia una bomba en un vol a aquesta illa. L’aeronau que ha aterrat a Barcelona era l’única que en aquell moment estava volant amb amb aquesta destinació. Tot i això, fonts de la companyia apunten que, tot i l’imprevist, tècnicament no es tracta d’un aterratge d’emergència sinó d’un desviament.

Recorregut que ha fet l'avió de Vueling

El vol ha sortit de París a les 12.35 i una hora i mitja després, a les 14.06 ha aterrat a Barcelona. A la pista d’aterratge, la Guàrdia Civil ha custodiat l’avió, tal com es veu a les imatges penjades a les xarxes socials per alguns passatgers. Després de revisar tant l’equipatge com la nau, s’ha confirmat que no hi havia cap artefacte explosiu. Els viatgers s’han traslladat a un altre avió i han pogut continuar el trajecte.