(ACN) L’ONG Open Arms sol·licita l’evacuació “urgent i immediata” de tots els migrants que queden al vaixell. A través de Twitter, l’ONG explica que les “condicions psicofísiques” tant dels adults com dels menors que estan a l’embarcació són “crítiques” i la seva seguretat és “molt preocupant”, segons l’informe que han fet els psicòlegs de l’ONG Emergency. El text conclou que “necessiten ser desembarcats amb màxima urgència per emergència humanitària”.

Després d’avaluar la salut dels migrants a bord de l’Open Arms, els psicòlegs en demanen el desembarcament immediat per “evitar un agreujament del ja precari estat psicològic” dels ocupants. Els metges han detectat una “extrema vulnerabilitat tant física com psicològica”, agreujada per les condicions d’incertesa i del “nivell d’estrès” que s’està vivint a bord de l’embarcació. Tensió muscular, dificultat per dormir, fatiga, sensació de perill imminent, pensaments d’autolesió i sentiments de desesperació són alguns dels símptomes concrets que presenten els ocupants, segons l’informe.

Alguns dels migrants ja han estat evacuats en els darrers dies per motius de salut, però encara queden 134 persones a bord de l’Open Arms. El vaixell es troba a poca distància de l’illa de Lampedusa, després que un tribunal permetés que entrés en aigües italianes. Tot i que encara no tenen un port on poder desembarcar, sis països europeus ja s’han ofert a acollir les persones rescatades al Mediterrani.

La situació a bord, “crítica”

En un missatge de vídeo, el director de la Fundació Open Arms, Oscar Camps, ha qualificat la situació de “crítica” per qüestions mèdiques i psicològiques. Camps ha criticat que se’ls demanin “informes individuals”, un fet que creu que alentiria molt els tràmits i que ha dit que és una maniobra “malèfica” i amb “mala intenció”.

Camps també ha demanat que es respecti la decisió judicial que qualificava la situació al vaixell de “màxima gravetat i urgència excepcionals”. En aquest sentit, ha dit que han instat a la fiscalia a fer complir la resolució i ha advertit que no fer-ho podria comportar un delicte de prevaricació.