El vaixell d’Open Arms segueix navegant pel Mediterrani amb 151 immigrants a bord posteriorment d’haver-ne pogut evacuar tres per problemes de salut, després de rebre l’autorització de Malta i Itàlia. Diumenge, a la nit, es va traslladar un home amb una possible infecció per tuberculosi a Itàlia. Dilluns, al matí, dues dones han estat evacuades amb helicòpter cap a Malta, una amb una possible pneumònia i una altra amb un tumor cerebral. Aquestes persones han deixat el vaixell juntament amb sis familiars. L’ONG ha confirmat la notícia a través de Twitter.

Divendres ja es van haver d’evacuar tres dones, dues de les quals estaven embarassades i la tercera era la germana d’una d’elles.

Segueixen buscant port segur

El vaixell d’Open Arms segueix buscant un port segur per desembarcar els immigrants que van rescatar el cap de setmana. Mentrestant, l’altre vaixell d’Open Arms, l’Astral, els farà arribar aliments i ajuda humanitària.

L’embarcació Ocean Viking, de Metges Sense Frontera, també navega amb 251 migrants a bord. Des de l’ONG, ja han dit que no els volen tornar a Líbia perquè asseguren que allà han patit tortures i extorsions.

L’Open Arms suma nous suports

Diverses personalitats del món de la cultura han fet sentir la seva veu a favor de la tasca que desenvolupa l’ONG. L’actor nord-americà Richard Gere ja s’hi va acostar per mostrar públicament el seu suport. També s’hi ha sumat l’actor espanyol Javier Bardem que, a través de les xarxes, ha agraït als cooperants la seva feina. També ha apel·lat directament al president espanyol, Pedro Sánchez, i li ha demanat que lideri i coordini un procés per repartir els immigrants a diferents països de la UE.

El cantautor Lluís Llach també ha piulat a les xarxes socials. Critica que el president Pedro Sánchez hagi negat l’auxili al vaixell.