Els peus de la Sagrada Família han estat l’escenari d’un dels actes d’homenatge a les víctimes del 17-A. Centenars de persones, convocades pels CDRs, han fet una concentració silenciosa davant del temple. Portaven màscares amb el signe d’interrogació per exigir saber el que consideren la veritat sobre els atemptats a la Rambla i Cambrils. A més, en demanen explicacions al Govern espanyol i volen que s’obri una comissió d’investigació.

cdr 17 agost manifestacio

Els concentrats també han mostrat les banderes respectives de cadascuna de les nacionalitats de les víctimes de l’atac, per tal de mostrar-los el seu suport. A tall de reivindicació, i per posar punt final a l’acte, han deixat a terra les màscares, les banderes i les pancartes.

Els actes del segon aniversari de l’atemptat

Aquest ha estat l’acte més reivindicatiu, però n’hi ha hagut d’altres. A les 10 h s’ha fet una ofrena floral i un minut de silenci al mosaic de Joan Miró, a la qual han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa, Ada Colau, entre altres personalitats.

A dos quarts de dotze, l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha organitzat un acte paral·lel amb la presència de regidors i diputats del PP i Ciutadans.