“Tenim dret a la veritat”. Aquest ha estat el lema que han portat en una samarreta diverses víctimes i familiars de l’atemptat a la Rambla durant l’homenatge. Ha estat precisament aquesta exigència d’explicacions el que ha protagonitzat aquest dissabte a la ciutat. En els darrers mesos, algunes víctimes han reclamat que s’obri una comissió d’investigació al Congrés de Diputats per tal d’aclarir els fets. Diuen que tenen dubtes i que volen que es depurin responsabilitats per si hi va haver algun error per part de l’Estat.

En aquest sentit, han parlat també aquest dissabte. Una de les víctimes, Virginia Sala, ha explicat a betevé que se senten “frustrats i enganyats” per la manca d’informació i reclamen que se’ls expliqui tot. Sala també ha insistit que si s’han comès errors “s’han de corregir per evitar que torni a passar”.

En la mateixa línia s’ha expressat l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme (UAVAT) Robert Manrique. Ha negat que hi hagi una teoria de la conspiració i que l’atemptat es fes a propòsit, però ha assegurat que hi ha errades: “Si algú es va equivocar, que doni la cara i n’assumeixi les conseqüències”, ha declarat.