Cinc robatoris en només 10 dies. Els veïns de quatre blocs de Pedralbes denuncien una onada d’assalts a domicilis i pàrquings des que es van aixecar les restriccions per la pandèmia. Asseguren que els lladres han entrat en més d’un 10 % dels habitatges en els darrers 17 mesos i que ho fan molt ben preparats per endur-se el màxim d’objectes de valor possibles. Segons els veïns, fan servir radials i detectors de metalls.

En alguns casos, les càmeres de seguretat han gravat l’entrada dels lladres, com el 8 de maig. Tal com es pot veure a les imatges, un grup d’homes entren en un dels pàrquings en cotxe, després de forçar-ne la porta. En surten, més tard, amb un altre vehicle.

400 pisos al costat de la caserna del Bruc

En concret, els blocs afectats són els quatre que es troben entre els carrers de González Tablas, Manuel Ballbè i l’avinguda Diagonal, a tocar de la caserna del Bruc. Suposen un total de 400 habitatges i, segons els veïns, en l’últim any i mig han robat a 46 pisos. Per això, asseguren que viuen amb por i reclamen mesures per frenar els lladres.

Menys robatoris al districte, segons els Mossos

Les dades policials disponibles, però, no permeten confirmar-ho ni tampoc desmentir-ho. D’una banda, corresponen a tot el districte de les Corts, sense que es pugui delimitar en un perímetre tan petit. De l’altra, només preveuen tipologies delictives com els robatoris amb força, sense que es pugui concretar quins s’han produït en domicilis o en altres espais, per exemple a la via pública o en comerços.

Segons el portal de dades obertes dels Mossos d’Esquadra, els robatoris van augmentar al districte el 2020, en comparació amb el 2019. En canvi, el 2021 es van reduir. El 2019, n’hi van haver 80 (39 amb força i 41 amb violència intimidació); el 2020 van pujar fins als 110 (48 amb força i 62 amb violència i intimidació), i el 2021 van baixar als 59 (20 amb força i 39 amb violència i intimidació).

La pujada de robatoris a les Corts coincideix amb la pandèmia de covid-19, quan Barcelona es va buidar de turistes, blanc habitual dels lladres. En canvi, amb la reobertura del turisme i l’aixecament de les restriccions va haver-hi menys fets d’aquest tipus al conjunt del districte. Tot i això, als quatre blocs del carrer de González Tablas, els veïns asseguren que han viscut la tendència actual: amb un augment de robatoris coincidint amb l’aixecament de les restriccions anticovid.