El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha descartat que als districtes de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi hi hagi un augment de delictes, tal com denuncien veïns de la zona. En una compareixença a la Comissió de Presidència, ha afirmat que són barris “amb índexs delinqüencials inferiors” a altres zones de la ciutat. No obstant això, ha dit ser coneixedor de robatoris en vehicles i a l’interior de domicilis i que, per això, s’hi manté la pressió policial.

Batlle ho ha atribuït al desplaçament de delictes que hi ha hagut per la pandèmia dels districtes més cèntrics cap als perifèrics. “És un tema que ens ocupa i mantenim la pressió policial per minimitzar situacions que incomoden”, ha explicat. Segons el tinent d’alcalde, la Guàrdia Urbana ha dissenyat dispositius especials als dos districtes per fer front a robatoris amb força i en vehicles amb patrulles uniformades, controls i el suport dels Mossos d’Esquadra.

Insta a presentar denúncia sempre

Els dispositius se centren, d’una banda, a l’avinguda de Pedralbes i al carrer de Bosch i Gimpera i, de l’altra, al barri de les Tres Torres i als de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi. Batlle ha dit que s’avaluen cada setmana per modificar-los segons els resultats. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que presenti denúncia per qualsevol fet delictiu perquè els cossos policials puguin planificar la feina. “No abaixarem la pressió ni la intensitat policial”, ha afirmat.

“Barcelona és una ciutat segura”

La compareixença de Batlle l’han demanat els grups de Ciutadans i el PP, que han denunciat un augment de delictes. Tot i que el tinent d’alcalde no ha aportat dades sobre aquests dos districtes, el líder del PP, Josep Bou, ha assegurat que al gener i febrer d’aquest any hi van haver 29 assalts a domicili i 60 a la via pública a les Corts, mentre que a Sarrià – Sant Gervasi es van registrar 126 robatoris amb força a domicili, quan els mateixos mesos de l’any passat en van ser 54.

Batlle no ha confirmat aquestes dades, i ha criticat la “visió apocalíptica” d’aquests dos grups. “Barcelona té una activitat delictiva de baixa intensitat que ens ha de preocupar, però és una ciutat segura“, ha afirmat. El tinent d’alcalde ha reiterat la necessitat de disposar d’un segon jutjat per delictes lleus a Barcelona i una reforma del codi penal per lluitar contra la multireincidència.