Tres anys i mig de presó i la prohibició d’acostar-se a la comissaria de la via Laietana durant dos anys. És la petició de pena que ha presentat la fiscalia per al Carles de Sants, l’activista que va ser detingut durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél. El grup que li dona suport ha denunciat a les xarxes socials que el Carles va ser empresonat “per manifestar-se en defensa de la llibertat d’expressió” i alerta que “no permetran que se l’empresoni”.

Suport de les entitats de Sants

El Carles de Sants és un veí molt conegut al barri, propietari d’una taverna i que està implicat en la vida associativa. La detenció, el 21 de febrer del 2021, va provocar una allau de suports d’entitats de Sants. També des de l’Ajuntament de Barcelona, el regidor Marc Serra va mostrar la seva solidaritat amb el jove.

L’activista va estar empresonat cinc dies, després que la jutgessa considerés que hi havia perill de reiteració delictiva. Finalment va sortir en llibertat, però amb una mesura cautelar: la prohibició de participar en manifestacions. Encara està en espera de la data del judici. Ara, després de la petició de la fiscalia, les entitats que li donen suport anuncien més accions.