Un cop la manifestació ha acabat a l’Arc de Triomf, alguns dels manifestants han baixat cap al barri de Sant Pere amb una destinació ben definida: l’edifici d’habitatge públic, propietat de Foment de Ciutat Vella, que fa anys que està buit al número 88 del carrer de Sant Pere Més Baix. Hi havia tres pisos amb les finestres tapiades i tres més en molt mal estat, en espera de ser rehabilitats.

Fa dos mesos, la manifestació pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments a Nou Barris també va acabar amb l’ocupació d’un edifici d’habitatges al carrer de Pablo Iglesias. Els promotors d’aquell acte es pensaven que l’edifici era propietat d’un banc i estava totalment buit, tot i que després van veure que s’havien confòs i que en alguns dels habitatges sí que hi havia propietaris que hi vivien.

Habitatges i centre social

Avui, després de la lectura d’un manifest reivindicant solucions per als desnonats, els activistes pel dret a l’habitatge han forçat la porta d’entrada i han entrat a l’edifici. Ràpidament hi han desplegat una pancarta que ha servit per batejar l’edifici amb el nom de Las Barrikadas.

Segons han explicat alguns dels que han participat a l’ocupació, els pisos seran destinats a allotjar-hi persones que han perdut l’habitatge i als baixos s’instal·larà un centre social que oferirà serveis com ara un menjador social o un centre de salut autogestionat. També cediran espais a col·lectius diversos que ara mateix no tenen lloc on desenvolupar les seves activitats.

L’Ajuntament ha confirmat que la finca, de 12 pisos de titularitat municipal, estava pendent d’una rehabilitació interior, i que la intenció era dur-la a terme “en un futur proper”. Des del consistori s’ha afirmat que s’actuarà “seguint el procediment habitual”, sense detallar-lo.