La Rocío porta la batuta de les visites que fa juntament amb els nois i noies que resideixen a Can Calopa. La primera porta que s'obre és la del celler, des d'on els visitants aprenen els detalls de la verema, al costat d'una premsa antiga. De fet, aquí, s'hi feia vi des del segle XVII. I ara s'emmagatzema en aquestes bótes de roure francès. "La barreja final es fa al mes de desembre o així. Tastem i llavors comencem a preparar les barreges. Ara hem fet la de Vinyes de Barcelona, que és aquest cupatge, que són totes aquestes ampolles que veieu aquí, que ens faltarà etiquetar." El raïm s'obté d'aquestes vinyes, que produeixen d'entre 12.000 i 15.000 litres de vi, que es destinen a les varietats Vinyes de Collserola i Vinyes de Barcelona. Al final ha arribat el moment esperat, per tastar l'únic vi que es fa a la ciutat i que és propietat del consistori. I sembla que ha agradat. VICENÇ URPÍ "El de Vinyes de Barcelona? Home, molt bo. El que passa és que només és per l'Ajuntament, no? És impossible tastar-lo si no és en aquestes ocasions. Llavors està bé." Una jornada completa amb opinions molt positives dels assistents. LAURA ARIÑO "M'ha sorprès la implicació de la part social, que hi treballin persones amb discapacitats, i hi estiguin amb residència, tot això." Les jornades de la Vinya i el Vi de Barcelona comencen avui però s'allargaran fins al setembre, amb diverses activitats a l'entorn del món del vi.