Ballarins i ballarines d’arreu de Catalunya han presentat aquest diumenge els progressos que han fet al llarg del curs a les classes de claqué. L’Escola de Dansa i Música Luthier, l’Escola Memory, l’Escola Coco Comín o l’Escola Artis de Reus són algunes de les institucions més prestigioses que han participat en aquesta edició del Festival de Claqué.

Els organitzadors celebren que cada any siguin més els interessats a aprendre a ballar claqué. Fa deu anys no era un estil de ball gaire conegut, però en els primers anys ja havien aconseguit duplicar els seus seguidors i les xifres continuen pujant.

Com a ciutat europea del claqué, Barcelona dedica aquesta setmana a realitzar diferents activitats lligades amb el món d’aquest estil de ball, com actuacions al carrer, cinefòrums o classes. L’associació Tot pel Claqué, fundada el 1999, organitza des de fa una dècada aquest festival per acostar aquest tipus de ball als barcelonins.

L’artista convidada d’aquesta edició és Dormeshia Sumbry-Edwards, que va debutar a Broadway amb només 12 anys. També se la coneix popularment per haver estat l’entrenadora personal de claqué de Michael Jackson durant 11 anys. Ella clausurarà el festival al Mercat de les Flors