L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments ha convocat, aquest diumenge a les 12 del migdia, una roda de premsa a la plaça de Sant Jaume per donar a conèixer la situació en què es troben les 300 persones que viuen a les naus del carrer de Pere IV i de Puigcerdà, al barri del Poblenou.

Durant l’acte algun dels afectats ha donat testimoni del cas en primera persona i s’ha denunciat el risc de desallotjament que pateixen i que les administracions no resolen la seva situació. Moltes de les persones que viuen en aquestes dues naus són senegalesos que es guanyen la vida recollint ferralla i altres materials al carrer i que no troben cap altra sortida. Denuncien que només les persones amb situació legal poden acollir-se al pla d’assentaments de l’Ajuntament, i la majoria no ho estan. Per això, estan exposats a una ordre d’expulsió o a ingressar al Centre d’Internament de la Zona Franca. Posteriorment a la roda de premsa, s’ha decidit fer una concentració a la mateixa plaça de Sant Jaume pel dret a viure amb dignitat.

Per ara, el que hi ha és una sentencia judicial de desallotjament a l’assentament que hi ha a la nau de Pere IV, la qual es va incendiar el desembre passat i que va causar un ferit lleu. El pròxim dia 16 de maig està previst que s’inici el judici per desallotjar la nau del carrer de Puigcerdà, la més gran de tots el assentaments, i on la Creu Roja està duent a terme un programa d’ajuda humanitària.