El 30 d’abril passat al vespre diferents col·lectius anticapitalistes del districte de Gràcia van convocar una manifestació pel barri de la Vila de Gràcia amb motiu de l’1 de maig. La convocatòria va aplegar unes 200 persones i per sorpresa de tothom, la Brigada Mòbil dels Mossos va prendre els carrers de la Vila. Segons els manifestants, més de 250 antiavalots i un centenar de policies de paisà es van desplegar pels carrers de Gràcia, a peu o amb furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Els antiavalots anaven amb la cara tapada, armats amb escopetes per disparar bales de goma i, fins i tot, apunten que portaven màscares antigàs.

Els col·lectius i organitzacions: Arran Gràcia, la Coordinadora de Músics de Gràcia, Endavant OSAN Gràcia, La Tele, l’Ateneu independentista La Barraqueta, l’Assemblea de la Vila de Gràcia, la Coordinadora d’Estudiants de Gràcia i Sant Gervasi, la de  CUP Gràcia i Lluita internacionalista-Gràcia han volgut mostrar el rebuig a la desproporcionada actuació dels Mossos d’Esquadra organitzant una cassolada, aquest dissabte a les 18 h, a la plaça de la Vila de Gràcia. A més, també reclamen que els diferents organismes implicats detallin el cost que va tenir el desplegament, tant per part dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, així com la retirada de contenidors que es va efectuar en alguns carrers de Gràcia.

Un cop acabada la cassolada, unes 150 persones s’han manifestat per els carrers de la Vila de Gràcia omplint el barri de cartells i pintades vistoses contra la força policial. La manifestació ha acabat a la plaça de la Revolució de Setembre de 1868 sense incidents.