Han tornat a penjar les mateixes pancartes que fa dos anys, però ara les carpes estan més preparades, hi ha més organització entre tots els membres i els objectius estan més definits. FRANCISCO GARROBO "Més que celebrar l'anversari, aprofitem la data per poder fer més accions. El 15-M va servir per tenir un moviment social molt més potent a Barcelona. El que ha fet és canviar consciències." Durant tot el dia hi ha previstes xerrades. Al matí, entorn a la situació actual de la sanitat pública. A la tarda, sobre el deute, els bancs, la llei de dependència i l'objectiu d'aconseguir una renda bàsica universal. ADAM VALENZUELA, assemblea del Carmel "Aquest és el resultat de dos anys de feina continuada i de mirar de coordinar-nos com a ciutat. És una lluita continuada i venim per dir, continuem aquí, això no s'acaba. Tornem amb propostes a llarg termini" Els "iaioflatues" en són un exemple. Un petit grup que va agafar embranzida amb el moviment dels "indigants". JUAN GARCÍA, membre dels "iaioflautes" "Eramos un puñadito de nada, y a partir de ahí no hemos parado de crecer, crecer y crecer y extendernos. Hemos creado conciencia de lo que nosotros queríamos, conciencia de que esta situación no es sostenible, de que se pueden hacer cosas y que estar jubilado no es estar muerto." El punt àlgid de les mobilitzacions serà demà, amb una manifestació que començarà a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya. El programa d'actes inclou la precisió que a partir de demà al vespre la commemoració es descentralitza per desplaçar-se als barris i comissions sectorials.

Prop d’un centenar de membres del moviment 15-M s’ha trobat a la plaça de Catalunya per fer xerrades sobre la situació actual de la sanitat pública, la lluita per evitar els desnonaments i les retallades en educació. A la plaça hi ha instal·lades quatre carpes i està previst que a les 20 h s’hi faci una assemblea informativa.

Molts dels activistes vinculats al moviment insisteixen que no es tracta d’una celebració ja que encara queda molta feina fer. Una d’elles és la Cristina. Ella assegura que la situació està igual o pitjor que abans i que la societat està donant la raó al 15-M: s’ha de continuar lluitant contra les polítiques d’austeritat.

A les 20.30 h d’aquest dissabte ha començat una assemblea informativa, amb la finalitat d’explicar com serà la manifestació, on començarà i quin recorregut tindrà. També s’ha parlat dels diferents actes que hi ha previstos durant la setmana vinent. La reunió ha recordat una de les imatges més emblemàtiques i paradigmàtiques del 15-M: les assemblees a la plaça.