La vigília de l’aniversari de l’atemptat de la Rambla, la Comunitat de Sant Egidi ha fet una ofrena floral al mosaic de Joan Miró, just on va aturar-se la furgoneta que va atropellar centenars de persones. L’acció ha volgut recordar les víctimes i expressar la seva solidaritat. Tot i que l’entitat considera que l’atac terrorista ha volgut minar la convivència a la ciutat, la Comunitat de Sant Egidi aposta per continuar treballant “per l’acollida i la integració en la nostra ciutat”, així com per la solidaritat amb les persones en situació de pobresa.

L’entitat ha criticat el racisme generat després de l’atemptat terrorista. “El gran mosaic de la diversitat en la qual s’ha convertit la nostra ciutat posa de manifest que és bonic i possible viure junts. La diferència ens enriqueix, ens fa estar més segurs, ens fa abraçar el món cada dia”, ha dit en un comunicat. Sant Egidi és una comunitat cristiana que va néixer fa 50 anys per ajudar persones pobres i per treballar per la pau.

Les primeres flors i espelmes

Aquest divendres és el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils i és llavors quan es faran els actes principals. Tot i això, un dia abans, la Rambla ha estat escenari d’ofrenes florals per recordar les víctimes del 17-A.