Manifestants amb pancartes contra el rei a la manifestació del 26 d'agost passat a Barcelona

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) faran una marxa pròpia d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La mobilització es farà en paral·lel als actes oficials, als quals assistirà el rei d’Espanya. La marxa sortirà a les 10 h de la plaça del Portal de la Pau.

Els CDR han anunciat la convocatòria a través de Twitter, on han assegurat que “Catalunya no té rei” i per això -diuen- el poble retrà homenatge a les víctimes amb “tots aquells polítics i associacions que siguin del poble i per al poble”.


En un comunicat, dilluns passat, el CDR de Sant Antoni va mostrar rebuig a la presència de Felip VI als actes pel primer aniversari de l’atemptat del 17-A. El text, al qual han donat suport altres CDR de la ciutat i del país, es mostrava “suport, respecte i escalf” a les víctimes. Alhora el CDR remarca que no obliden “la hipocresia de la monarquia espanyola ni tots els negocis i tractes de favor que ha tingut i segueix tenint amb l’Aràbia Saudita”, país que consideren “principal responsable” del finançament del gihadisme.