La Direcció General de Suport a Víctimes del Terrorisme (DGAVT), un organisme que depèn del Ministeri de l’Interior, ha tramitat 130 expedients de sol·licituds d’ajudes i indemnitzacions de víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons ha explicat en un comunicat, a hores d’ara són 70 persones les que han rebut el reconeixement legal de víctimes. El nombre d’expedients és superior perquè una mateixa persona pot tenir més d’un expedient obert, com un de lesions i un altre d’ajuda psicològica. A més, n’hi ha d’altres a qui no se’ls ha pogut fer una avaluació perquè encara no han rebut l’alta mèdica.

El pressupost que s’ha destinat a indemnitzacions i ajudes a les víctimes és de 4,8 milions d’euros.

En el comunicat, la DGAVT diu també que l’atenció a les víctimes “ha estat constant i immediata” des del 17 d’agost. Al llarg d’aquest any, asseguren que s’han fet trucades i visites domiciliàries als ferits i als familiars de les víctimes. Calculen que s’han fet més de 700 intervencions d’aquest tipus.

Les víctimes podran reclamar les ajudes fora de termini

El Ministeri de l’Interior no tindrà en compte l’any que marca la llei per presentar les sol·licituds i les víctimes podran reclamar fora de termini. En aquest sentit, el termini començarà a comptar quan els ferits rebin l’alta o es consideri que les seqüeles estiguin ja consolidades.