L’exposició col·lectiva “De figues i flors” combina dona i botànica amb l’objectiu d’homenatjar i visibilitzar la dona com a creadora de béns, vida i sentit. La mostra compta amb la participació d’una trentena de dones artistes de Barcelona i d’arreu del món i s’emmarca en un cicle que durarà tot el mes de març al Centre Cívic Sarrià.

Una taula parada per a dones cèlebres

Al bell mig de l’exposició col·lectiva, la comissió de dones de l’equipament ha volgut col·locar-hi una taula parada perquè hi seguin simbòlicament vuit dones cèlebres de la nostra història. Carmen Amaya, Hildegarda de Bingen o Emma Goldman són algunes de les convidades. Es tracta d’una instal·lació basada en l’obra de l’artista feminista Judy Chicago anomenada ‘The dinner party’, en què l’autora va parar una taula triangular per convidar-hi 39 dones emblemàtiques.

Menstruació positiva i intercanvi d’esqueixos

El cicle De Figues i Flors també inclou una xerrada que ens convida a veure la menstruació d’una manera positiva i sostenible i una altra que ens explica la vida de dues artistes dones del segle XX. La primera activitat serà l’11 de març a la tarda i consistirà en un intercanvi d’esqueixos per compartir plantes entre dones i simbolitzar, així, la sororitat.

El Centre Cívic Sarrià és un equipament on l’entitat Dones Fem hi té la seu i on s’organitzen diverses activitats destinades a la dona com el taller d’autodefensa.