Als anys 40 els veïns de Baró de Viver van construir un camp en uns terrenys que la Maquinista Terrestre i Marítima va cedir a canvi d’una pesseta anual. Anys després van néixer els clubs de futbol Besòs i Baró de Viver que el 1964 es van fusionar en Club de Futbol Besòs Baró de Viver. La remodelació del barri el 1985 va suposar la desaparició del camp de futbol, on es van construir pisos per reallotjar els inquilins de les cases barates. Des de llavors, els veïns i el club no han deixat de demanar la recuperació d’aquest equipament esportiu.

Actualment el club compta amb 150 socis i dos equips sèniors, A i B a segona i quarta catalana respectivament. Tenen un equip de juvenils i un de veterans. Les formacions entrenen i juguen en tres equipaments diferents, el Camp Municipal Futbol Trinitat Vella, el Complex Esportiu Municipal Clot de la Mel i el Camp Municipal de Futbol Poblenou – Agapito Fernández. El president del Club de Futbol Besòs Baró de Viver, Manuel Martínez, es mostra content amb aquesta llarga reivindicació i destaca que els agradaria poder ser els responsables del nou camp. Per ser-ho hauran de formar-se com a gestors d’empreses esportives.

L’equipament estarà situat a la confluència dels carrers de Tucumán i de la Ciutat d’Asunción, uns terrenys que no es troben urbanitzats i que actualment ocupen un dipòsit de vehicles que haurà de ser reubicat. L’accés a la instal·lació es farà per la intersecció dels dos carrers.

El nou camp de futbol de Baró de Viver serà un camp bàsic poliesportiu de gespa artificial, de 105 metres de llarg per 63 metres d’amplada, amb marcatges per al camp de futbol, un camp per a hoquei i dos camps travessers per a futbol 7, amb un aforament aproximat per a 200 espectadors. A més, estarà dotat d’espais esportius i complementaris, amb tres vestidors de grups amb serveis i dutxes, un vestidor d’àrbitres, infermeria, despatxos, magatzems, espais tècnics i un espai social a l’accés amb serveis per al públic. Aquesta actuació es finançarà amb inversió procedent del Pla de barris, amb un cost aproximat de 2 M €.