Des de l’Associació 500×20, l’activista Toni Tallada ha demanat que Serveis Socials activi els protocols d’actuació en cas de desnonament una setmana abans del desallotjament i no quan ja estan en marxa. Tallada també ha reclamat que els protocols siguin “transparents i per escrit” i que es concreti amb la família on seran traslladats i quants dies disposaran d’aquesta ajuda.

L’activista ha explicat que aquest dimarts té una ordre de desallotjament la família de Luky Osakwe, formada per dos adults i quatre infants, residents en un pis del barri de la Prosperitat. Segons l’activista, l’Ajuntament ha ofert una pensió per als pares i un centre públic per als nens, una solució que no satisfà la família.

Per la seva banda, fonts del consistori han explicat a BTV que “si es produeix aquest desallotjament es garanteix l’acolliment de tota la família en bloc als espais disponibles de l’Ajuntament de Barcelona”. Segons el consistori, l’allotjament d’urgència es concreta sempre que es té la certesa que es produeix un desnonament i s’actua de forma prèvia quan es tracta d’un cas “d’alta vulnerabilitat” o en el cas que la família “estigui en seguiment de Serveis Socials”. Les mateixes fonts apunten que l’Ajuntament garanteix que “cap família no es quedarà al carrer”.

Després d’ocupar l’oficina de Serveis Socials, els manifestants s’han traslladat fins al barri de Torre Baró, on l’alcalde, Xavier Trias, assistia a la inauguració d’un bloc de pisos per a joves universitaris. La protesta s’ha desplegat amb la intenció de pressionar Serveis Socials perquè trobi solucions a les famílies afectades pels desnonaments.