Els participants començaven la "masterclass" amb molta energia i ben atents a les pautes que han anat marcant els monitors des de l'escenari. "Es fàcil de seguir, t'ho faciliten els monitors que hi ha i és molt divertit." "En nuestro trabajo es muy importante que la gente se lo pase bien. En el momento en que haces deporte y encima te diviertes, es una distracción muy grande y muy importante." L'objectiu principal és que hi pugui participar gent de totes les edats per fomentar l'esport com una activitat del dia a dia. També per a tots els que tenen mobilitat reduïda. "És el primer cop que estic a la Fitness Day i em sembla molt bé que hagin posat els dos monitors amb mobilitat reduïda així la gent s'hi pot apuntar, i és molt important." El Fitness Day està organitzat per l'Ajuntament més un centenar de clubs. Es tracta d'un sector que ha notat la crisi, tot i que asseguren que des del gener han detectat una remuntada en les inscripcions. Actes com aquest els ajuden a promocionar-se. N'és la segona edició, però es tracta del primer cop que s'inclou dins la programació de les Festes de la Mercè. RAMON CANELA, director general del DiR "Va ser una iniciativa de l'Ajuntament per voler que tots els operadors especialitzats en Fitness estiguessin representats en un acte com aquest." A mesura que ha avançat el matí els 5.000 participants han notat el cansament i la calor. Alguns s'han retirat una mica abans que acabés la classe però convençuts que repetiran. "Me dedico a correr pero a bailar, nunca he hecho esto, pero me he divertido bastante, me parece que ha empezado otro nuevo en mi que no lo conocía." Aquest any el Fitness Day ha vingut fins aquí a causa de les obres que hi ha al passeig de Gràcia. Però els organitzadors volen que per a futures edicions aquest acte torni al centre de Barcelona." Sigui on sigui, l'any que ve una marea verda es veurà un altre cop a la ciutat.

Aquest any el Fitness Day ha canviat d’ubicació, del passeig de Gràcia a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i s’emmarca dins de les Festes de la Mercè. Es tracta d’un matí d’esport i salut amb 45 minuts de zumba, body combat i altres disciplines similars, obert a tothom i de manera gratuïta.

Una altra novetat és que l’activitat està adaptada a persones amb mobilitat reduïda, ja que hi haurà dos monitors que desenvolupen l’activitat per tal que sigui accessible per a persones que vagin en cadira de rodes.

La primera edició del Fitness Day, l’octubre passat, va aplegar entre 4.000 i 5.000 persones al passeig de Gràcia.