L'operació policial es va centrar sobretot al barri de l'Antiga Esquerra de l'Eixample. Aquí és on hi ha els dos locals d'oci que encara continuen precintats per ordre judicial. Un, aquest del carrer de València i l'altre al carrer de Còrsega. Els Mossos també van precintar sis pisos vinculats a aquests locals on se sospita que s'hi exercia la prostitució. De moment hi ha 19 detinguts, entre els quals un agent i un caporal de la Guàrdia Urbana. Els dos policies estan presumptament vinculats a l'organització criminal que controlava els prostíbuls. Els escorcolls també es van estendre a Ciutat Vella. A les dues de la matinada els agents van entrar al Teatre Principal de la Rambla on en aquells moments s'hi feia una festa privada. No s'ha confirmat si aquí es va produir alguna de les detencions. L'operació policial no ha afecta, però, l'activitat del Teatre Prinicipal. Aquesta tarda, des de les sis, han continuat els espectacles que estaven programats. Es tracta d'un operatiu coordinat per la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos i que encara continua obert. La policia no descarta més detencions.

Cap a les dues de la matinada, els Mossos d’Esquadra van tallar la Rambla i van fer sortir tothom del Teatre Principal, on en aquells moments es feia una festa privada, i el van escorcollar. El teatre funciona avui amb tota normalitat i aquest vespre s’hi estrena el muntatge ‘Els homes són de Mart i les dones de Venus’. El Teatre Principal és propietat de la família Balañá, que el va reobrir l’any passat associant-se amb empresaris de l’oci nocturn com ara Carlos Caballero.

Alhora, els Mossos van entrar en dos locals d’oci del barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, El fuego (Còrsega, 257) i la sala d’striptease Night Beach (València, 140), que han quedat tancats per ordre judicial. La policia també ha precintat sis pisos vinculats a aquests dos locals on creuen que s’exercia la prostitució, segons ha denunciat l’Associació de Veïns per un Eixample Sostenible.

La xifra total de detinguts en aquesta operació supera la vintena. Se’ls imputen delictes diversos, que van des del blanqueig de capital fins al tràfic de drogues, passant per afavorir la prostitució. En principi no hi ha cap treballadora sexual detinguda. La batuda ha acabat aquesta tarda, però el cas segueix obert i instruït pel Jutjat número 10 de la ciutat, que n’ha decretat el secret de sumari.

Entre les persones detingudes hi ha també quatre agents de la Guàrdia Urbana, dues patrulles, vinculats d’alguna manera a la xarxa de prostitució. A l’espera de com evolucionen les investigacions, se’ls ha obert un expedient intern i estan suspesos de feina i sou. Tots els detinguts aquest cap de setmana en aquesta operació passaran dilluns a disposició judicial.