A les 11 del matí algunes parades han obert després d'una jornada intensa. Avui és el segon dia consecutiu de menjar de carrer, i els paradistes tenen por de quedar-se sense existències. BUSTER TURNER, Rooftop Smoke House "Preparé para tres días y se acabó todo en una cena. Ahora hacemos una producción muy pequeña y cuando no hay más no hay más." IGNASI BISBÀ, Mr Frank R Butis "Tenim un problema de gestió, hem d'aconseguir que cada dia ens entreguin material, hem de pensar que hi ha dissabtes, diumenges... això s'ha de gestionar bé." Aquí s'han venut més de 500 botifarres, moltes més de les esperades. Una de les particularitats del mercat és que es poden tastar aliments característics d'altres països, com, per exemple aquests wonton fregits de la Xina, o aquesta amanida. CARLA RODAMILANS, Rooftop Smoke House "Tenim molta influència nòrdica, d'Anglaterra, intentem fer coses que siguin poc comunes a Catalunya." Segons el consistori, aquest tipus de combois de menjar són una altra modalitat de la venda ambulant, una activitat que no està regulada i que, per tant, no es pot instaurar de forma estable als carrers. Això sí, a alguns comerciants els agradaria que aquesta situació canviés. SKY RUNSELL, Sky Coffee Co "Lo bueno sería poder hacerlo en la calle no solamente en festivales." ÁLEX IZQUIERDO "Ho havia vist a Anglaterra, Escòcia, a altres llocs, de manera natural. És a dir, que està implantat com una cosa natural allà." Sigui com sigui, l'anomenat "street food" és la primera vegada que se celebra a Barcelona i sembla que les furgonetes d'estil vintage ja estan tenint molt bona acollida a la ciutat.

Les furgonetes d’estil “vintage” equipades amb cuines portables i l’oferta d’aliments característics d’altres països formen part d’una de les activitats més saboroses d’aquestes festes al Parc de la Ciutadella: el Van Van Mercat Gastronòmada. En total, s’hi han instal·lat 22 vehicles amb cuiners de 10 nacionalitats diferents que disposen d’una àmplia oferta de cuina de qualitat, saludable i a preus assequibles. S’hi pot trobar des de cuina xinesa i nòrdica fins als més nostrats entrepans de botifarra.

Un dels punts en comú que tenen tots aquests àpats és que es poden menjar còmodament al carrer i sense fer servir coberts. Les parades del mercat es distribueixen en cinc punts diferents del parc, la majora al passeig dels Til·lers.

El mercat es va inaugurar ahir i s’allargarà fins al proper dimecres. Això sí, dimarts els cuiners tancaran les parades per descansar.